cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Hopex Web access not working via Proxy / Load Balancer after upgrading to V1R3cp14

Highlighted
Occasional Contributor

Hopex Web access not working via Proxy / Load Balancer after upgrading to V1R3cp14

Hi,

I'm haven't been able to resolve this issue for quite some time.

We have two envirements for MEGA Hopex, DEV and PROD. Web access via our Reverse Proxy / Load Balancer was working in both environments when we were running V1R2cp05.

Both environments were accessed by: End User HTTP://(Proxy) > Reverse Proxy Load Balancer (Apache 2.2) HTTPS > Mega Application Server IIS.

We upgraded DEV to V1R3cp14 and Web access via the Proxy stopped working. The login page loads, and after logging in and selecting the Environment / Repository, Mega's home page won't load and I get a Session has Expired error.

 

I.E Developer tools indicate Error 500 on this page and lines:

... 

"method": "POST"

"https:// (Proxy)/hopex/winweb.aspx?data=generationType-standard%7Cgenerator-C5D3C6694DDF557F"...

PostData: {

                    "mimeType": "application/json",

                    "params": [],
                    "text": "{\"OptionsGet\":[{\"Section\":\"HOPEX\",\"Option\":\"ErrorManagement\"}]}"

 

"response": {
                    "status": 500,
                    "statusText": "Internal Server Error",

 

"content": {
                        "size": 76,
                        "compression": -388,
                        "mimeType": "application/json",
                        "text": "{ \"errCode\": \"ErrNoMoreSession:text/html\", \"message\": \"Session not found.\" }"

 

 If we use URL with local host on the App server or URL: HTTP://(host name or IP address), from a client, thus bypassing the Proxy, Mega opens and works fine in the browser, no error.

 

I then upgraded PROD to V1R3cp14, and we encountered the same issue, the proxy URL has the exact same error.

I then upgraded DEV to V2, and still the same error.

My understanding Apache can be case sensitive and I'm wodering if in the newer versions something was changed in the software for V1R3 that is causing an issue with the proxy. Or, I'm wondering if there is something in IIS that isn't configured correclty, maybe it isn't part of the normal install instructions that would resolve this. BTW, I'm just learning .NET and don't have a lot of experience in this area.

Any sugestions for this particular issue?

1 REPLY
MEGA

Re: Hopex Web access not working via Proxy / Load Balancer after upgrading to V1R3cp14

Hi Mark,

 

We worked with you on this issue in Case 71422. I have pasted your solution text below incase anyone else runs into this issue:

 

David,

I’m not 100% sure, but I know the issue is our Reverse Proxy and Load Balancer server running Apache 2.2.
Our previous Proxy POC said he was able to get it to work in Apache 2.4 in a testing / sandbox environment. But version 2.4 hasn’t been implemented loaded on our Dev or Production proxy servers in our data center.


Versions V1R2cp05 was working fine in both our Dev and Prod environments with this path:

. Client https://ProxyPath/Hopex, port 443 >>>>HTTP Reverse Proxy Server and Load Balancer (Apache 2.2), port 80 >>>>Mega Application Server


We upgraded both Dev and Prod to Version V1R3cp14 and the above path filed with Error 500 and a session has expired after logging into Mega and selecting the Environment and Repository.
Same error when I upgraded DEV to V2.

This week:
We configured a different https architecture, NOT using Apache Reverse Proxy and Load Balancer, and this is working!
I don’t know the specifics.

Client https://ProxyPath/Hopex, port 443 >>>>(New Configuration, no longer using Apache), port 80 >>>>Mega Application Server


The engineer working on this is off until next week. If needed, I can get more information about the configuration / architecture when he returns.


Thanks,
Mark